bosbaden

Breng jouw lichaam en geest weer in balans!

Wat is bosbaden?

Bosbaden is een therapievorm waarbij de zintuigen worden blootgesteld aan de bosatmosfeer om de gezondheid te verbeteren. Shinrin Yoku is ontstaan in Japan in de jaren 80 van de 20e eeuw en van daaruit verspreid over de rest van de wereld.

Tijdens een bosbad ontdek je het bos en geniet je van het moment. Je ademt niet alleen gezonde lucht in maar je schakelt terug uit het snelle ritme van alledag. Je dompelt je als het ware met al jouw zintuigen onder in de schoonheid van het bos.

Positieve effecten op jouw welzijn en gezondheid:

Een standaard bosbad duurt 3u en gaat het in essentie altijd om afstand nemen van alle drukte en prikkels die we te verwerken krijgen zodat we tot rust kunnen komen en als volgt terug kunnen opladen.

We wandelen heel rustig, gaan soms eens even zitten of liggen, voelen het gras op onze huid kriebelen. We voelen de koude wind op ons gezicht of luisteren aandachtig naar de geluiden om je heen.

We wandelen telkens op zondag van 9u30 tot 12u30. Afsluiten doen we steeds met een warme kop thee en een gezonde versnapering.

Locatie : Chartreuzerberg in Holsbeek 

Je kan inschrijven voor deze data : 13/02 – 13/03 – 10/04 – 8/05 – 5/06 – 3/07 – 14/08 – 18/09 – 16/10 – 20/11 en 17/12.

Kom je met een groep van minimum 6 personen dan neemt de aanvrager gratis deel.

Reserveer hieronder je plek!

bosbad

Losse deelname
35
  •  

bosbad

Vierbeurten kaart
100
  •  

Schrijf je in voor het bosbad!

Hou me op de hoogte van de laatste nieuwtjes!